Уважаеми дами и господа, В периода 15-16 ноември 2018 г. ще се проведе „Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути“, чийто домакин за втори пореден път ще бъде гр. София. Събитието се организира от Световната организация по туризъм (СОТ) и Министерството на туризма на Република България и ще се проведе в „София Хотел Балкан“.

От името на г-н Ивайло Петков, директор на дирекция „Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма“ в Министерството на туризма на Република България, най-учтиво Ви каним да вземете участие в предстоящия конгрес.

Покана да открият събитието е отправена към министър-председателя на Република България, г-н Бойко Борисов и към г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. В церемонията по откриването, участие ще вземат и Генералният секретар на Световната организация по туризъм, г-н Зураб Пололикашвили, както и министърът на туризма, г-жа Николина Ангелкова.

Основен акцент на конгреса ще бъде срещата на високо ниво на 15 ноември 2018 г., в рамките на която високопоставени ръководители на туристически администрации от цял свят ще обсъждат ролята на местната власт и институциите за устойчивото развитие на културния туризъм, в частност историческите маршрути.

Основни теми, които ще бъдат дискутирани в програмата на конгреса са възможностите и предизвикателствата пред световните цивилизации и културните маршрути, добрите практики като инициативата на СОТ „Западният път на коприната“, както и новите социалноикономически възможности за развитие на устойчив туризъм.

В рамките на събитието, министерството на туризма ще организира и двудневно туристическо изложение с представяне на български традиционни продукти, което ще се проведе в Античен комплекс „Сердика“ (зона Ларгото).

По време на изложението ще бъдат представени месни обичаи, типични български ястия и напитки, както и културни възстановки.

В официалния сайт на конгреса ще откриете актуална информация за форума:
http://конгреснасветовнитецивилизации.com/#home

Любезно молим да се регистрирате не по-късно от 13.11.2018 г. на следния
линк: http://конгреснасветовнитецивилизации.com/#section3

Имате право да регистрирате до 5 човека, представляващи Вашата организация.

Приложено изпращаме на Вашето внимание предварителна програма на конгреса.

При последващи въпроси от Ваша страна, моля да се свържете със следните контактни лица от Министерство на туризма:

Кристиана Лозанова, дирекция „Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма“

имейл: k.lozanova@tourism.government.bg
тел: 02/9046783, моб:+359883 504 495.

Силвия Дончева, дирекция „Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма“

имейл: s.doncheva@tourism.government.bg
тел:02/9046845, моб: +359 899868976.

Юлиян Миланов, дирекция „Международно сътрудничество и инвестиции в областта на туризма“

имейл: j.milanov@tourism.government.bg
тел: 02/9046874, моб: +359885938710.